Background

City Government

Baby, you can drive my car!

Challenge

De uitdaging: de auto's structureren

Eén van de grootste steden van België, beheert een wagenpark van om en beide 3.500 voertuigen. De total cost of ownership van dit wagenpark kon niet in kaart gebracht worden doordat de informatie als het ware verstopt zat in verschillende systemen. Als we deze informatie zouden kunnen koppelen, zouden we

  • Routes kunnen optimaliseren
  • Planning van medewerkers beter afstemmen op de werkdruk
  • Risico’s minimaliseren

Approach

Tijdens dit project heeft de klant veel voorbereidend werk op zich genomen. De behoeftenanalyse was tot in detail uitgewerkt, waardoor we heel snel konden starten met het design en ontwikkelen van de oplossing. We hebben er voor gekozen om prioriteit te geven aan het ontwikkelen van een centraal datamodel om vervolgens iteratief en op agile wijze de andere systemen toe te voegen. Deze aanpak heeft toegelaten om snel resultaten te tonen, feedback te ontvangen en deze feedback te verwerken in een volgende release. Dit is de samenwerking met alle partijen, zowel IT, business als development team ten goede gekomen.

Who we worked with

Tijdens dit project is er intensief samengewerkt met alle stakeholders van de klant. Zowel tijdens de ontwikkeling van de data-stromen als bij de uitrol van de oplossing. dataSHIFT was een onderdeel van een team dat onderleiding stond van een project manager die rechtstreeks rapporteert aan de verantwoordelijke directeur.

What we did

dataSHIFT is aan boord gehaald voor zijn specifieke expertise in back-end development. We hebben de verantwoordelijk op ons genomen van:

  • Technische analyse
  • Bronanalyse
  • Data warehouse ontwikkeling

Impact generated

Beter inzicht in de efficiëntie van het voertuigenpark:

  • opvolgen werkorders (doorlooptijden)
  • inzetbaarheid van voertuigen
  • koppeling met andere systemen/projecten

SHIFT from data to impact today

Contact dataShift

Sounds interesting?

Provide us your email address to stay informed.

Door uw gegevens hierboven in te vullen geeft u actieve toestemming om opgenomen te worden in onze contactenlijst. Wil je weten hoe wij je gegevens bewaren, welke gegevens zijn opgeslagen in onze database en welke rechten jij hebt? Lees alle details in onze nieuwe privacyverklaring.